Chiropractie

Ursula Langeveld - Chiropractor

Ursula is in 2002 afgestudeerd aan het Anglo European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth (UK). Voorheen heeft zij topsport (judo) beoefend, waardoor haar interesse in het menselijk lichaam en alles wat daaruit voortvloeit werd versterkt. Zij kwam op haar 17de in contact met chiropractie en besloot dat zij zich daar verder in wilde specialiseren.  

In de afgelopen jaren heeft zij in verschillende praktijken gewerkt, waaronder haar eigen praktijk. Om haar eerste kind meer aandacht te geven heeft zij de werkzaamheden in haar eigen praktijk beëindigd. Inmiddels is zij moeder van twee leuke kinderen. 

Chiropractie

De chiropractor is dè expert op het gebied van rugklachten, nekklachten en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. 

Uw chiropractor doet een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij orthopedische, chiropractische en/of neurologische testen worden gedaan. Naast de specifieke chiropractische kennis en vaardigheden is uw chiropractor uitvoerig geschoold in algemene diagnostische methodes, het maken en beoordelen van röntgenfoto’s en het doen van een zorgvuldig lichamelijk onderzoek.

Chiropractoren staan bekend om manipulatie technieken (kraken). Een manipulatie is een hele snelle, gecontroleerde rekbeweging met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Tijdens dit proces ontstaan er hele kleine gasbelletjes in het gewricht, hetgeen het karakteristieke geluid veroorzaakt. Naast manipulaties gebruiken chiropractoren een breed scala aan andere behandeltechnieken en specifieke oefeningen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van zogenaamde triggerpoints en stretching. Welke technieken gekozen worden, hangt af van uw individuele klachten en behoeftes.

Door de brede kennis is de chiropractor in staat om een verscheidenheid aan klachten te behandelen, zoals:
  • Nek- en rugklachten
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Bekkenklachten
  • Heup-, knie- en enkelklachten
  • Schouder-, elleboog- en polsklachten
  • Neurologische klachten, zoals ischias, hernia's en andere uitstralingspijnen
  • Artrose (slijtage); pijnverlichting en functieverbetering
  • Babies: voorkeurshouding, huilbabies, etc.

 

Chiropractie behandelingen worden vergoed via de aanvullende verzekering. Afhankelijk van welk pakket u heeft, worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Chiropractische behandelingen vallen niet onder het verplicht eigen risico van minimaal € 350,-. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.